Noua Dacia (Renault) Sandero este ‘o masina compacta, spatioasa si robusta’ conform spuselor celor de la Renault. Sandero este bazata pe aceiasi platforma ca si Dacia Logan.

Dacia Sandero a fost conceputa de catre RTA Brazilia (Renault Technologies Americas) inca din 2005 si prototipuri timpurii au fost construite si testate in Brazilia. Datorita necesitatii unor motoare economice, Renault a dezvoltat un motor ce poate functiona si pe etanol de 1.6l si 8 valve, acesta completand gama deja existenta de motorizari - 1.0l 16V si 1,6l 16V.



Lungimea masinii este de 4.02 metri, capacitatea portbagajului de 320 de litri, bancheta spate este in sfarsit rabatabila 60:40, iar spatiul pentru pasagerii spate pare a fi ramas intact. Sub raportul sigurantei, Sandero este dotat cu un sistem ABS Bosch 8.0 de ultima generatie, care echipeaza Megane II si Clio II. Masina mai este dotata si cu centuri de siguranta in trei puncte, structuri ranforsate sub bord si bare de otel in usi, pentru a implini normele de securitate cerute atat in Europa cat si in America de Sud.



Productia in Romania este preconizata sa inceapa in decursul acestui an, ambitiile celor de la Renault sunt foarte mari, dorind ca Sandero sa fie produs intr-un numar de 200 de unitati pe zi. Se stie ca in Europa, hatchback-ul Renault va fi disponibil in versiunile de motorizare existente pe Logan iar pretul acestuia va fi mai mic decat cel al Loganului - vom vedea daca previziunile si calitatea lui Sandero se ridica la promisiunile celor de la Renault.

Dacia Sandero - poza nr. 1

 

Dacia Sandero - poza nr. 2

 

Dacia Sandero - poza nr. 3

 

Dacia Sandero - poza nr. 4

 

Dacia Sandero - poza nr. 5

 

 

 

 

 

 

Dacia Sandero - poza nr. 6

 

Dacia Sandero - poza nr. 7

 

Dacia Sandero - poza nr. 8

 

Dacia Sandero - poza nr. 9

 

Dacia Sandero - poza nr. 10

 

Dacia Sandero - poza nr. 11


Vizitati aceasta pagina pentru galeria foto completa a Daciei Sandero