Lansarea VW Tiguan se apropie, iar acum avem disponibile si primele imagini cu noul venit in gama SUV de la VW, care va fi prezentat pentru prima data publicului la Salonul Auto de la Frankfurt.


Conceptul din spatele Tiguan este simplu: o masina aflata la frontiera care desparte jungla urbana de adevarata jungla. Destinat oamenilor de afaceri care vor sa evadeze la sfarsit de saptamana fara a-si face probleme daca o iau pe drumuri fara asfalt, Tiguan este si un exercitiu foarte reusit de design.

Volkswagen va dota noul Tiguan in exclusivitate cu motoare turbo cu injectie directa. Efectul este simplu: consum redus de combustibil, poluare mai mica, putere mai mare disponibila imediat si pe plaje mari de turatii.


Vor exista trei motorizari TSI si doua motoare TDI complet noi, common rail. Unul va avea 140CP, iar celalalt 170CP - amandoua avand cuplul maxim disponibil de la 1750 rpm (320Nm pentru primul, 350Nm pentru al doilea), in sistem de tractiune integrala.


Motorizarile pe benzina ofera 150CP (240Nm/1750rpm), 170CP (280Nm/1800rpm) si respectiv 200CP (280Nm/1800rpm). Motoarele de 150 si 170 de cai sunt complet noi in gama VW.


Pentru a descoperi treptat noul VW Tiguan, puteti accesa si site-ul www.tiguan-base.com, in care se arata dezvoltarea masinii de la stadiul de concept pana la stadiul de productie. Ca dovada pentru interesul masiv cu privire la acest model, in doar trei luni si jumatate, peste 1 milion de oameni au accesat acest site.


Lansarea noului VW Tiguan apropie deci nu putem decat sa ne bucuram …
Fotografii:

 

tiguan2.jpg

 

tiguan3.jpg

 

tiguan4.jpg

 

 

tiguan5.jpg