A opta generatie a modelului japonez a crecut in dimensiuni si a fost catalogata de americani drept o masina de clasa mare, oferind pasagerilor sai mai mult spatiu interior decat actualul model.Gama de motorizari oferita de Honda va incerca sa satisfaca nevoile unui public cat mai eterogen. Noul Accord Coupe va dispune de un motor V6 de 3.5 litri, capabil sa dezvolte 273 de cai putere si un cuplu motor de 339 Nm, si de un propulsor in patru cilindri de 2.4 litri 200 de cai putere si un cuplu motor de 230 Nm. Acest ultim propulsor se va regasi si pe varianta sedan insa va dezvolta doar 180 de cai putere si un cuplu motor de 225 Nm.
 

Motorul V6 de 3.5 litri, regasit pe Coupe, este cel mai puternic propulsor de care Accord a dispus pana in prezent, fiind echipat si cu cea mai noua inovatie Honda, sistemul i-VTEC. Acest sistem incorporeaza tehnologia Managementului Variabil al Cilindrilor (VCM) care permite motorului sa functioneze in 6, 4 sau 3 cilindri pentru a obtine un consum cu mult mai imbunatatit.
 

In ceea ce priveste transmisia, clientii pot opta pentru o cutie automata sau manuala cu cinci rapoarte, in cazul versiunii de 2.4 litri. Pentru versiunea de top, V6 de 3.5 litri, Honda ofera doua transmisii automate, una cu cinci si una cu sase rapoarte. Vor exista mai multe pachete de echipare incepand cu LX si LX Premium (LX-P), EX, EX-L si EX V6 pentru varianta sedan si continuand cu LX Sport (LX-S), EX, EX-L si EX V6 pentru varianta coupe.
 

Honda nu a facut compromisuri nici in materie de siguranta, toate versiunile fiind echipate standard, in premiera, cu discuri de frana pe toate rotile, ABS si EBD (distributie electronica a fortei de franare), sistem de asistare a stabilitatii (VSA) cu control al tractiunii si sase airbaguri.
 

La exterior Honda va oferi clientilor sai, ca dotare standard jante de 17 inch din aliaj si ca optional, disponibil doar pentru versiunile V6, jante de 18 inch. La interior sedanul japonez va oferi, printre altele, oglinzi retrovioare cu reglaj automat, MP3 Player cu control pe volan, o conexiune auxiliara pentru dispozitive portabile si un sistem performant de navigatie prin satelit.
 
Fotografii:

 

2008 Accord Sedan

 

 

2008 Accord Coupe

 

 

2008 Accord Interior 1

 

 

2008 Accord Interior 2

 

 

 

Comenteaza acesta stire in forum…